Radiomaker van Vers Geluid bij Open Rotterdam

Jan Schippers (SGP) bij Vers Geluid
Jan Schippers (SGP) bij Vers Geluid

Samen met Marco Visscher (van de tegendraadse nieuwsbrief Tegengeluid) maak ik namens Vers Beton op Open Rotterdam (de lokale zender van Rotterdam) het programma Vers Geluid. Hierin laten we iedere woensdagavond dwarsdenkende Rotterdammers aan het woord over hun ideeën en wat die kunnen betekenen voor de stad. 

Ter voorbereiding op elke uitzending bediscussiëren de bezoekers van Vers Beton, Tegengeluid en Open Rotterdam een stelling. Bovendien gaat verslaggever Celeste Boddaert elke week de straat op om de mening van de Rotterdammer te horen over deze stelling. Daarnaast tekent Vincent Cardinaal voor de wekelijkse column. Marco en ik wisselen per uitzending van rol: de één is gespreksleider en de ander is ter aanvulling tafelheer. Beide doen daarnaast de redactie voor Vers Geluid.

In de tweede uitzending van Vers Geluid spreken we met Jan Schippers, directeur van het wetenschappelijk bureau voor de SGP, over wat religie en de Bijbel te bieden hebben aan Rotterdam. Zijn speerpunten: meer gezinswoningen in de stad en bezuinigen op armoedebeleid om meer aan eenzaamheid te doen. Tijdens deze uitzending ben ik verantwoordelijk als gespreksleider en redacteur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.