Over Inge Janse

Inge Janse (2017)

Ik ben Inge Janse (dat zit zo), geboren (1981) en getogen in Nieuw-Lekkerland en sinds 2005 trots Rotterdammer. In 2014 begon ik fulltime voor mezelf onder de naam Uitgewikkeld.

Studie

Werk

Ik doe bewust heel veel verschillende dingen, want ik word gelukkig van variatie. In mijn werk zitten een paar terugkerende patronen: drang naar vernieuwing, combineren van mediavormen, onderwerpen uit elkaar halen en weer in elkaar zetten, kritische benadering én liefde voor de onderwerpen die ik behandel, zoals Rotterdam, open data en industrie. Die benadering leverde in 2013 de aanmoedigingsprijs voor digitale producties van de Vereniging Van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) op, gevolgd in 2014 door de nominatie voor de Persprijs Rotterdam.

Fascinaties

Ik lees vaak over en experimenteer veel met het presenteren van informatie. Per onderwerp kijk ik wat het beste werkt: tekst, audio, video, debat, interactives, of een combinatie van dat alles. Dat experiment is geen doel op zich, maar een middel om de doelgroep te bereiken en iets bij hem te veranderen.

Privé

Ik ben in 2012 getrouwd en woon samen met mijn vrouw in het historische gedeelte van Delfshaven, mijn favoriete wijk in Rotterdam. Ik ben christelijk opgevoed, heb belijdenis gedaan en ben een christen zonder dogma’s (en zonder kerk – red.). Doordeweeks zit ik – iets vaker dan gezond is – in mijn stamcafé’s Wunderbar, Schouw en de Oude Sluis, iets wat ik compenseer door zo vaak mogelijk door de Maastunnel te fietsen of over de Nieuwe Binnenweg te lopen.

Eén van mijn grootste liefdes is muziek, variërend van Miles Davis tot Dimmu Borgir en van Eric Satie tot Aphex Twin (zie Last.fm). Daarnaast zit ik dagenlang aan mijn ereader gekluisterd voor David Mitchell, Haruki Murakami en China Miéville (Goodreads), afgewisseld door zoveel mogelijk Game of Thrones, Fargo en Peaky Blinders (IMDb).

PS Mocht het nodig zijn: je kunt me altijd meenemen naar een goeie Surinamer voor saotosoep of vegetarische roti. En met altijd bedoel ik altijd.