Over Inge Janse

inge-kevinkrebbers-lachen-2019-800
Kevin Krebbers (2019)

Ik ben Inge Janse (dat zit zo), geboren (1981) en getogen in Nieuw-Lekkerland en sinds 2005 trots Rotterdammer. In 2014 begon ik fulltime voor mezelf onder de naam Uitgewikkeld.

Studie

Werk

Ik doe bewust heel veel verschillende dingen, want ik word gelukkig van variatie. In mijn werk zitten een paar terugkerende patronen: drang naar vernieuwing, combineren van mediavormen, kwesties uit elkaar halen en weer in elkaar zetten, kritische benadering én liefde voor de onderwerpen die ik behandel, zoals Rotterdam, verduurzaming, cultuur, digitalisering en industrie. Die benadering leverde in 2013 de aanmoedigingsprijs voor digitale producties van de Vereniging Van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) op, gevolgd in 2014 door de nominatie voor de Persprijs Rotterdam.

Fascinaties

Ik lees vaak over en experimenteer veel met het presenteren van informatie. Per onderwerp kijk ik wat het beste werkt: tekst, audio, video, debat, interactives, of een combinatie van dat alles. Dat experiment is geen doel op zich, maar een middel om de doelgroep te bereiken en iets bij hem te veranderen.

Privé

Ik woon in het historische gedeelte van Delfshaven, mijn favoriete wijk in Rotterdam. Ik ben christelijk opgevoed, heb belijdenis gedaan en ben een christen zonder dogma’s (en zonder kerk – red.). Naast mijn werk ren en fiets ik, wat ik afwissel met bezoek aan mijn favoriete cafe’s Aan Zet, Oude Sluis en de Schouw.

Eén van mijn grootste liefdes is muziek, variërend van Gogo Penguin tot Dimmu Borgir en via Nils Frahm naar Skream (zie Last.fm). Daarnaast zit ik dagenlang aan mijn ereader gekluisterd voor David Mitchell, Haruki Murakami en China Miéville (Goodreads), afgewisseld door zoveel mogelijk Game of Thrones, Fargo en Westworld (IMDb).

PS Mocht het nodig zijn: je kunt me altijd meenemen naar een goeie Surinamer voor saotosoep of vegetarische roti. En met altijd bedoel ik altijd.