Juryvoorzitter tijdens Rotterdamse hackathon ‘Data of the Crowds’

Juryvoorzitter Hackday Data of the Crowds
Juryvoorzitter Hackday Data of the Crowds

Op 9 april 2014 mocht ik deelnemen in de jury voor de zogenoemde hackathon ‘Hackday – Data of the Crowds’. Een dag lang hadden een aantal teams met publiek beschikbare data uit Rotterdam concepten ontwikkeld voor apps. Het doel: de beleving van de stad verrijken.

Mijn collega-juryleden Paul Suijkerbuijk, Wilfried van Aubel en Rob van Kranenburg en ik beoordeelden de plannen, waarbij we onder meer keken of de concepten innovatief, bruikbaar, realiseerbaar en aantrekkelijk waren. Als juryvoorzitter mocht ik vervolgens de uitslag bekendmaken.

Uiteindelijk ging het team Sensei (met daarin Ahmy Julrizka, Jan-Geert Munneke en Pim Nijdam) met de hoofdprijs naar huis voor Time Life, een app die persoonlijke data (zoals aantal gelopen stappen en locatie) combineert met publieke data over luchtkwaliteit. Het resultaat: een realtime melding of je huidige activiteit ervoor zorgt dat je langer of korter te leven hebt. Een volledig verslag van de dag vind je op de website Creating 010, het kenniscentrum van Hogeschool Rotterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.