Dagvoorzitter bij uitreiking Topsector Chemiebeurzen

vnci-chemiebeurzen-2014
Fotograaf: Tamar Uiterwijk

Eind september vond de uitreiking plaats van de zogeheten Topsector Chemiebeurzen. Deze beurzen zijn bedoeld voor getalenteerde studenten chemie en komen uit de koker van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie, TI-Coast en ISPT. Tijdens de middag in Utrecht ontvingen vijftig studenten een beurs. Ook spraken tijdens de middag onder meer Doekle Terpstra (aanjager van het Techniekpact), Jasper Wesseling (directeur-generaal van het ministerie van Economische Zaken) en Colette Alma (directeur van de VNCI). 

Als dagvoorzitter zorgde ik ervoor dat de studenten, hun familie en de vele afgevaardigden van bedrijven, overheden en andere organisaties in de juiste sfeer kwamen. Ik dacht daarom mee over het programma (dat erg vol zat en daarom zo efficiënt mogelijk moest worden), verzon interactieve elementen, praatte de bijeenkomst aan elkaar (zowel in het Engels als in het Nederlands) en interviewde alle sprekers (zowel directeuren als studenten).

Fien van Gelder, communicatieadviseur van de VNCI, was zeer tevreden met de dag. “Je voorbereiding was erg goed: nauwkeurig, snel, goed meedenkend, creatief, planmatig en professioneel. Ook de presentatie was verrassend goed. Je bent gevat, je pakt je rust, je benadert de sprekers op een zeer goede professionele manier, je humor is een groot pluspunt, de Engelse uitspraak was prima en je neemt de zaal mee.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.