Hoofdredacteur jaarverslag Theater aan het Spui

Theater aan het Spui - Jaarverslag 2014
Theater aan het Spui – Jaarverslag 2014

Voor Theater aan het Spui, het vlakke-vloertheater van Den Haag, mocht ik dit jaar wederom het jaarverslag maken. We besloten het ditmaal helemaal anders te doen: in plaats van zelf alles schrijven, keken we of er externe media waren die de onderwerpen interessant genoeg vonden om daar iets over te schrijven. Al die artikelen bundelden we, waarna Since Today het in een prachtig design goot. Zo kreeg Theater aan het Spui heel veel outside-in-informatie én scoorde het heel veel publiciteit. 

We wisten onze verhalen onder meer gepubliceerd te krijgen in Marketingfacts, radiostation Den Haag FM, sectorinitiatief de Code Culturele Diversiteit, vakblad De Theatermaker en onderwijsplatform LKCA. Zo wist Theater aan het Spui zijn naam zowel bij nieuw als bestaand publiek onder de aandacht te brengen. Alleen al het artikel op Marketingfacts leverde bijna 20 duizend views op, wat voor een (onderdeel van een) jaarverslag astronomisch is.

Cees Debets, directeur van Theater aan het Spui, is dan ook tevreden met het resultaat. “Dit jaarverslag heeft nu al meer opgeleverd dan ooit. De verzameling artikelen schets een mooi beeld van onze organisatie, maar de de losse artikelen kregen ook aandacht. Zo werd er driftig getwitterd over onze digitale marketing, werd ik gebeld door collega’s die meer wilden weten over onze aanbevelingen voor multicultureel programmeren, en kan bij discussies over cultuureducatie verwijzen naar ons artikel hierover. Bovendien blijkt deze vorm uitstekend te werken als introductie bij nieuwe fondsaanvragen. Kortom, als een ander jouw verhaal verteld, dan is het waar en werkt het beter.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *