Conceptontwikkeling open data: webdienst Auto-analist

Concept auto-analist
Concept auto-analist

Eind 2012 deed ik met een klein team mee aan een wedstrijd voor het verzinnen van een webdienst op basis van open data. Met onze dienst ‘Auto-analist’ wonnen wij de hoofdprijs.

Open data zijn publiekelijk beschikbare sets gegevens van bijvoorbeeld de overheid. Tijdens een zogeheten hackathon proberen deelnemers om in een dag een dienst te maken die op een vernieuwende manier deze data gebruikt om nieuwe diensten te verzinnen of problemen in de maatschappij op te lossen.

Tijdens zo’n hackathon in Rotterdam, ‘Hack de overheid‘, verzon ik Auto-analist. Deze dienst helpt potentiële kopers van een tweedehands auto om te achterhalen of het een goede aankoop wordt. We werken daarbij met gegevens van de RDW om te achterhalen hoe lang het gewenste type auto gemiddeld nog rijdt, wat de meest voorkomende mankementen bij de APK zijn, en hoeveel hij gemiddeld nog waard is.

Samen met twee designers en een programmeur werkten we het concept uit, waarna we de (hoofd)prijs voor de beste zakelijke app wonnen. Momenteel kijken we of we de dienst daadwerkelijk kunnen realiseren.

  • Op zoek naar een idee voor een webdienst, mobiele app, of andere toepassing van data? Neem dan contact op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.