Videoformat ‘Eclectisch koken met’

Eclectisch koken met Kubus
Eclectisch koken met Kubus

Voor de dancewebsite Eclectro heb ik het videoformat ‘Eclectisch koken met’ ontwikkeld en (samen met cameraman Renier Mouthaan) hier 6 edities van gemaakt. In de video laat een elektronicaproducer via een vast stramien zichzelf, zijn studio en werkwijze zien. 

Het doel hiervan is om zowel de mens achter de knoppen als de indrukwekkende collecties synthesizers te laten zien. Voor leken maakt het duidelijk dat dance meer is dan zomaar op wat knoppen drukken; voor de intimi is inspirerend om te zien dat ook bekende producers gewoon mensen met gewone werkwijzen zijn.

In de serie gingen we op bezoek bij grootheden van de Nederlandse dance: Kraak & Smaak, Terrace, Legowelt, Duplex, Rude 66 en Kubus. Allen lieten zien wie ze zijn, wat hun favoriete apparaten in de studio zijn, hoe ze een track maken, wat hun geheime truc is, en hoe het resultaat live klinkt. Tezamen bereikten de video’s tienduizenden kijkers en werden ze onder meer vermeld op toonaangevende websites als Resident Advisor, DJ Broadcast en KindaMuzik. Bovendien werden de video’s eind 2012 getoond tijdens het filmfestival See Me Hear Me in Rotterdam. De editie met Kubus vind je hieronder, het totale overzicht vind je op Eclectro.

  • Neem contact op om verder te praten over vernieuwende en succesvolle videoformats

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.